Velkommen til Egersund byhistoriske leksikon

På Egersund byhistoriske leksikon kan du søke etter lokalhistorisk informasjon i søkefeltet til venstre. Du kan søke enten på bokstav eller med fritekst. Og bruker du leksikonet som kilde, for eksempel i en oppgave på skolen, er det helt helt greit så lenge du henviser til oss.

Egersund byhistoriske leksikon er et nettleksikon drevet av Dalane Folkemuseum som en del av museets formidlingsoppdrag. Selv om Egersunds historie er grundig dokumentert gjennom bøker, museets årbøker, museets fotosamling, avisartikler m.v. mener vi at det også kan være verdifullt å formidle byhistorien ved hjelp av digitale medier.

Nettleksikonet skal alltid være under utvikling. Derfor setter vi stor pris på om du som bruker også vil være med på å forme leksikonet. Du kan kommentere en artikkel, omskrive en artikkel og sende inn som endringsforslag eller foreslå nye artikler. Det kan du gjøre gjennom kontaktsiden vår. Eller kanskje du har et bilde som kan passe til en artikkel? Spesielt vil vi utfordre lag, foreninger og bedrifter til å bidra med sin historikk.

Og du er selvsagt velkommen til å følge oss på Facebook!

Vil du vite mer om oss? Klikk her!

Siste nytt/endret: